Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΙΔΙΩΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ;


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" ΤΑ ΕΞΗΣ:

Μπορεί τα νέα επώδυνα έως βάρβαρα οικονομικά μέτρα να είναι προ των πυλών, ωστόσο το ελληνικό δημόσιο εξακολουθεί να σπαταλά τεράστια ποσά και να διατηρεί μία νοοτροπία εξυπηρέτησης φίλων και ημετέρων. Κραυγαλέο, όσο και προκλητικό παράδειγμα η στέγαση των νέων, συγχωνευμένων εφοριών.

Η πιο εντυπωσιακή περίπτωση είναι αυτή των ΔΟΥ Χολαργού και Αγίας Παρασκευής, οι οποίες έσσονται μεν «εις σάρκα μία», αλλά η νέα εφορία δεν θα στεγαστεί στο ιδιόκτητο κτίριο, όπου σήμερα βρίσκεται η πρώτη, αλλά σε εκείνο της δεύτερης, το οποίο μισθώνεται από ιδιώτη επιχειρηματία έναντι 25.000 ευρώ μηνιαίως!

Ο εν λόγω ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν είναι όμως τυχαίος. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Εργασίας και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Παπαναγιώτου, στενό πολιτικό φίλο επί σειρά ετών του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου! Ο κ. Παπαναγιώτου έχει εγκαταλείψει την πολιτική προ αρκετών ετών και έχει αναπτύξει μία ακμάζουσα επιχειρηματική δραστηριότητα στην αγορά ακινήτων, έχοντας τη. χαρά να συνδιαλέγεται με μία ιδιαίτερη επιτυχία με το δημόσιο - ενδεικτική περίπτωση είναι αυτή της ΔOY Αγίας Παρασκευής.

Η πρόθεση των αρμοδίων να μετακομίσουν την ΔOY Χολαργού και όχι της Αγίας Παρασκευής είναι προκλητική και για τον εξής λόγο: το κτίριο του Χολαργού είναι υπερσύγχρονο, περίπου 1300 τετραγωνικών, που όταν εγκαινιάστηκε το 2000 είχε 90 υπαλλήλους.

Τώρα με τις αποχωρήσεις στεγάζει μόλις 23 υπαλλήλους, έχει δηλαδή άπλετο χώρο για να στεγάσει και τους εργαζόμενους στη ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το 2001 είχε επιλεγεί για να δημιουργηθεί εκεί το πρώτο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών με απογευματινό ωράριο.
----------------------------------------------------------------------------------------

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Χολαργός, 4 Σεπτεμβρίου 2012
Προς  τον Υφυπουργό Οικονομικών
κύριον Γεώργιον Μαυραγάνην
Καρ. Σερβίας 10, Τ.κ.10184, Αθήνα
Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,
Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες του ηλεκτρονικού και εντύπου τύπου, επίκειται η συνένωση της ΔΟΥ Χολαργού με τη ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής και η συστέγαση αυτών στο κτίριο της ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής, επί της οδού Δ. Γούναρη 38Α.

Επ’ αυτού του θέματος θεωρώ επιβεβλημένο και καθήκον μου να σας πληροφορήσω ότι το οίκημα της ΔΟΥ Χολαργού, αντίθετα με αυτό της ΔΟΥ  Παρασκευής το οποίο είναι μισθωμένο, είναι κρατικό και κατασκευάστηκε επί τούτου με σκοπό τη στέγαση της ΔΟΥ Χολαργού.
Σε εποχές τόσο μεγάλης οικονομικής στενότητας, όπου το κράτος προσπαθεί εναγωνίως να επιτύχει την περιστολή των λειτουργικών του δαπανών, προκαλεί έκπληξη η επιλογή χρήσης μισθωμένου ακινήτου στην Αγία Παρασκευή αντί του ιδιόκτητου ακινήτου επί της οδ. Ελευθερίου Βενιζέλου 100 στο Χολαργό. Επ’ αυτού πιστεύω ότι αυτό γίνεται εν αγνοία σας και ουδείς από τους αρμοδίους παράγοντες του Υπουργείου σας φρόντισε να σας ενημερώσει, όπως είχε υποχρέωση.
Εκφράζοντας τη γνώμη όχι μόνο τη δική μου αλλά και όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, σας παρακαλώ να επιληφθείτε άμεσα του θέματος και, σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμη η συνένωση και συστέγαση των δύο εφοριών, η ενιαία ΔΟΥ να στεγαστεί στο κτίριο ιδιοκτησίας του Δημοσίας στο Χολαργό.
Ελπίζοντας ότι θα εξετάσετε θετικά το αίτημα την πρότασή μας, παραμένω στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε εκ του σύνεγγυς το ζήτημά.
Με εκτίμηση
Βασίλειος Ξύδης
Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού
Υποναύαρχος ΠΝ εα

Κοιν:  Υπουργείο Οικονομικών, Δ/ντή Διοικητικής Υποστήριξης
κ. Γεώργιο Χατζάκη, Δ/νση Καρ. Σερβίας 10, Τ.Κ. 10184, Αθήνα

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χολαργός, 6 Σεπτεμβρίου 2012
Προς  τον Υφυπουργό Οικονομικών
κύριον Γεώργιον Μαυραγάνην
Καρ. Σερβίας 10, Τ.κ.10184, Αθήνα

Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,
Σε συνέχεια της από 4 Σεπτεμβρίου 2012 επιστολής μου, θέτω υπόψη σας το παρασκήνιο της επικείμενης μεταφοράς και συνένωσης της ΔΟΥ Χολαργού με τη ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής, όπως αυτό καταγράφηκε αρχικώς σε δημοσίευμα της Ιστοσελίδας «Πρώτο Θέμα» και κατόπιν αναδημοσιεύτηκε ευρέως στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, πίσω από την απόφαση συστέγασης της ενιαίας ΔΟΥ Χολαργού και Αγίας Παρασκευής σε μισθωμένο ακίνητο αντί του κτιρίου ιδιοκτησίας του Δημοσίου στο Χολαργό, κρύβεται το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του μισθωμένου ακινήτου στην οποία στεγάζεται η ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής είναι τέως κυβερνητικό στέλεχος προερχόμενο από το πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Στόχος της επιστολής μου είναι η ενημέρωσή σας, ώστε να μην εκτεθεί η Κυβέρνηση από ενέργειες που γίνονται εν αγνοία σας και δε συνάδουν με την επώδυνη προσπάθειά της για περιστολή δαπανών.
Παραμένω στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε από κοντά το ζήτημα, όποτε κρίνετε σκόπιμο. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας επισυνάπτω αντίγραφο του δημοσιεύματος του Πρώτου Θέματος, με ημερομηνία δημοσίευσης την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012.
Με εκτίμηση
Βασίλειος Ξύδης
Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού
Υποναύαρχος ΠΝ εα

Κοιν:  Υπουργείο Οικονομικών, Δ/ντή Διοικητικής Υποστήριξης
κ. Γεώργιο Χατζάκη, Δ/νση Καρ. Σερβίας 10, Τ.Κ. 10184, Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου