Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ - ΠΕΤΡΑΚΟΥ

 

Θέμα: «Κατάθεση των υπαρχόντων στοιχείων μέσω Target 2 για την μεταφορά σημαντικών χρηματικών ποσών για τα φυσικά πρόσωπα και τις εταιρείες»

Την ώρα που συνεχίζεται να εφαρμόζεται η ανάλγητη πολιτική σας απέναντι στους εργαζόμενους και στα μικρομεσαία στρώματα του λαού, την ίδια ώρα μια μικρή μερίδα πολιτών η ελίτ της χώρας απολαμβάνει προνόμια όπως την φορολογική ασυλία λόγω παραλείψεων η σκόπιμης κωλυσιεργίας της κυβέρνησης σας.

Με δεδομένο ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ο διαχειριστής της Ελληνικής συνιστώσας του συστήματος πληρωμών μεγάλης αξίας σε πραγματικό χρόνο (Target 2) συνεπώς γνωρίζει με απόλυτη σαφήνεια τα ποσά των χρημάτων που διακινήθηκαν προς το εξωτερικό καθώς και του διακινητές είτε αυτοί είναι φυσικά πρόσωπα είτε είναι εταιρείες.

Επειδή ο ελληνικός λαός ο οποίος 3 χρόνια υποφέρει από τις μνημονιακές πολιτικές και την δραματική μείωση των εισοδημάτων του πρέπει να γνωρίζει ποια είναι τα φυσικά πρόσωπα και ποιες είναι οι εταιρείες που μετέφεραν σημαντικά ποσά στο εξωτερικό και συνέβαλλαν με τον τρόπος τους στα προβλήματα ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος.

Με δεδομένο ότι:
• εμφανίζονται υπουργοί με διαρροές στον τύπο για λίστες φοροφυγάδων μεγαλοκαταθετών με σκοπό τον εντυπωσιασμό και μόνο.
• Η άρση του τραπεζικού απορρήτου μέσω της δικαστικής συνδρομής που ζητείται από την Ελβετία και άλλες χώρες είναι χρονοβόρα διαδικασία και με γνωστό ότι στοιχεία δίδονται μόνο σε περιπτώσεις δικαστικής δίωξης.
• Το Target 2 παρέχει ασφαλή, αξιόπιστα και πλήρη στοιχεία για την διακίνηση χρηματικών ποσών μέσω του ελληνικού τραπεζικού συστήματος
Σας ερωτούμε λοιπόν:
1. Έχει ζητήσει το υπουργείο από την Τράπεζα της Ελλάδος να δοθεί κατάλογος των φυσικών προσώπων και των εταιρειών καθώς και των ποσών που μετέφεραν στο εξωτερικό από το 2009 έως σήμερα ώστε να γνωστοποιηθεί ποιοι μετέφεραν σημαντικά ποσά στο εξωτερικό; Αν όχι γιατί; Και αν άμεσα θα ζητηθεί ο κατάλογος αυτός ;
2. Έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος πόθεν έσχες και αντιπαραβολή με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν μεταφέρει σημαντικά ποσά στο εξωτερικό; Αν όχι γιατί δεν έχει ξεκινήσει; Και αν άμεσα θα προχωρήσετε με γρήγορους ρυθμούς στον έλεγχο;
3. Αν μετά την πλήρη διασταύρωση των στοιχείων και την αντιπαραβολή με τις δηλώσεις εισοδήματος και των περιουσιακής κατάστασης των διακινητών των μεγάλων χρηματικών ποσών υπάρχει πολιτική βούληση από το υπουργείο για δίωξη άμεσα όσων έχουν παρανομήσει;
4. Αν δεν έχετε προχωρήσει μέχρι σήμερα σε όλες τις παραπάνω ενέργειες, γιατί υπάρχει αυτή η αδράνεια αφού είναι γνωστό ότι θα μπορούσαν να έχουν αποκαλυφθεί τόσο μεγάλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής όσο και ποιες εταιρείες μετάφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό επιβαρύνοντάς τα προβλήματα ρευστότητας του Ελληνικού τραπεζικού συστήματος;
Ζητούμε επίσης
• Να μας κατατεθεί ο κατάλογος των φυσικών προσώπων και των εταιρειών που μετέφεραν στο εξωτερικό από το 2009 έως σήμερα ποσό συνολικό μεγαλύτερο των 100.000,00 €.
• Να κατατεθούν τα αποτελέσματα από τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί από την αντιπαραβολή με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων καθώς των έλεγχο του πόθεν έσχες και έχουν μεταφέρει μεγάλα πόσα στο εξωτερικό.


Οι ερωτώντες βουλευτές

Λαφαζάνης Παναγιώτης

Πετράκος Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου