Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Η "ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ" ΚΑΤΑ ΚΑΜΙΝΗ


Δελτίο τύπου

2.4.2012

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ

Ο κ. Καμίνης παρουσίασε σήμερα πρόταση Νόμου για τις διαδηλώσεις με την επωνυμία «δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις», στην Αθήνα, χωρίς να υπάρξει καμία συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο.

Η πρόταση του είναι ενταγμένη σε ένα συνολικότερο σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την Κυβέρνηση και την Τρόικα για τον περιορισμό κάθε δραστηριότητας, εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων και πορειών, ενάντια στις πολιτικές του μνημονίου, και στα μέτρα καταδίκης και αντίστασης που θα υπάρξουν ιδιαίτερα αμέσως μετά τις εκλογές.

Τέτοιες επιλογές μας θυμίσουν τις δεκαετίες του 60 και του 70 που δοκιμαζόταν η δημοκρατία στη χώρα μας, και τα δημοκρατικά δικαιώματα της κοινωνίας από την καταστολή , την αστυνομική βία και την αυθαιρεσία της εξουσίας.

Υπάρχει η υποχρέωση από τη Δημοκρατική Αριστερά, που συμμετέχει στο συνδυασμό του κ. Καμίνη, να απαντήσει δημόσια αν καλύπτει πολιτικά μετά και από αυτόν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο τον κ. Καμίνη, διότι οι πολίτες της Αθήνας πρέπει να γνωρίζουν πριν πάνε στη κάλπη. Ο στρουθοκαμηλισμός μόλις τελείωσε .

Η Ανοιχτή πόλη καλεί το Δημοτικό συμβούλιο καθώς και το περιφερειακό συμβούλιο να καταδικάσει τη πρόταση νόμου. Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα σωματεία, να αποδοκιμάσουν τέτοιες πρωτοβουλίες, να μην νομιμοποιήσουν κανένα διάλογο. Μετά την κατάρρευση των εργασιακών δικαιωμάτων δεν μπορεί να αφαιρεθεί και η δυνατότητα να αντιστεκόμαστε. Καλούμε τέλος κάθε δημοκράτη , κάθε πολίτη αυτής της πόλης, σε λίγες μέρες να στείλει ηχηρό μήνυμα ενότητας και καταδίκης αυτών των πολιτικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου