Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 
ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Σήμερα αναδεικνύεται στην πρώτη γραμμή η ατομική ευθύνη του εργάτη και του υπάλληλου, του άνεργου είτε ανήκει στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα, η ατομική ευθύνη του αυτοαπασχολούμενου και του φτωχού αγρότη, του νέου, της γυναίκας, της μάνας, που ανήκει στα εργατικά, λαϊκά στρώματα.
Πρέπει να πάψουν όλοι αυτοί να αισθάνονται θύματα και να αποφασίσουν να γίνουν ΘΥΤΕΣ. Να μετατρέψουν σε θύματα τους καπιταλιστές, τους μεγάλους επιχειρηματίες, και εκείνο το τμήμα των μεσαίων στρωμάτων που έχουν συμφέρον από την συνύπαρξη και συνεργασία με τα μονοπώλια. Αυτή είναι η πραγματική διαχωριστή γραμμή στην κοινωνία και στο πολιτικό επίπεδο. Να πληρώσουν ακριβά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, το ΛΑΟΣ, ταυτόχρονα και οι καπιταλιστές που ευθύνονται για την κρίση, που το χρέος είναι όλο δικό τους, και όχι δικό μας.
Η ΜΑΧΗ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. 
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ, ΙΔΙΩΤΙΚΟ Η ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ Η ΛΑΙΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.
ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ, ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ, ΜΕ ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΟΡΦΩΝ ΠΑΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ, ΛΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΕΤΟΙΟΣ.
ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ, ΜΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ, ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ. ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ :
ΑΜΕΣΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, NA MH ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝIΟ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ επαγρύπνηση για να μη μετατραπούν οι εκλογές σε άσφαιρο όπλο, σε αδύναμο κρίκο για το λαό όπως έχει γίνει ως σήμερα και πολλές φορές. 
Μέχρι τώρα στις εκλογές πολλοί ριζοσπάστες και αγωνιστές αναδιπλώνονται, διστάζουν να απεγκλωβιστούν, ή νομίζουν ότι αντιστέκονται με αποχή. 
Οι εκλογές πρέπει να οδηγήσουν σε ρήγμα στο πολιτικό σύστημα και τα ταξικά συμφέροντα που υπηρετεί, και αυτό το ρήγμα μπορεί να γίνει μόνο με το ΚΚΕ. ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΘΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΙΣΩ.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΤΟ ΚΚΕ. 
ΑΝ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΔΙΝΑΤΕ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΟΤΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ, ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.
ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΛΑΟ, ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. 
ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ.
Ευτυχώς που ο Κολοκοτρώνης και οι άλλοι, ευτυχώς που το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ, ευτυχώς που το ΚΚΕ δεν υιοθέτησε τον ρεαλισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, του ΣΕΒ και των άλλων. Που θα είμαστε αν οι λαοί σε κρίσιμες στιγμές άκουγαν το «ρεαλισμό» των επάνω;
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ ΔΙΛΗΜΜΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ: ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΤΑΧΑΟΥ ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΥΡΩ ΕΙΤΕ ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ. 
ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΠΟΥ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ 3 ΚΟΜΜΑΤΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΕΝΩ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΤΑΧΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ, ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΗΣΟΥΝ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
ΤΑ 130 ΔΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Η ΕΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΥΡΩ-ΕΥΡΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΒΙΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.
ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΟΥΤΕ Η ΔΗΘΕΝ ΛΑΪΚΗ ΔΕΞΙΑ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΛΑΪΚΟ ΠΑΣΟΚ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ Η ΣΚΟΠΙΜΑ ΜΕΣΟΒΕΖΙΚΗ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ. 
ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΘΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΔΟΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΛΛΑΚΤΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΣΑΛΙΜΑΚΙΑ
ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ
Αν θέλει ο λαός να γλιτώσει από την Τρόικα πρέπει να παλέψει συνειδητά και μεθοδικά, μαχητικά και οργανωμένα για την αποδέσμευση από την ΕΕ.
Αν θέλει ο λαός να βγάλει από πάνω του τον βραχνά του χρέους πρέπει να επιβάλει με τη δύναμή του την μονομερή διαγραφή του.
Αν θέλει φιλολαϊκή πολιτική τότε πρέπει να παλέψει για την εργατική, λαϊκή εξουσία.
Αν θέλει ανάπτυξη προς όφελός του πρέπει να παλέψει για την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, για να μετατραπεί κάθε μορφή πλούτου που έγινε από την καπιταλιστική εκμετάλλευση σε λαϊκή περιουσία. Αλλιώς θα του πάρουν την ατομική του περιουσία που την έκανε με κόπο και δουλειά, με δάνεια και τόκους.
Αν ο λαός θέλει φιλολαϊκό πολιτικό σύστημα πρέπει να εκμηδενίσει την πολιτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, να μη παρασυρθεί σε δήθεν εύκολες μεσοβέζικες κεντροαριστερές και αριστερές λύσεις. Συμπόρευση με το ΚΚΕ και την πολιτική του πρόταση, ανεξάρτητα από ορισμένες διαφορές που έχει σε θέματα αντίληψης για το σοσιαλισμό.

ΑΜΕΣΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ
Να μετατρέψει κάθε τόπο δουλειάς, κάθε γραφείο, κάθε πολυκατάστημα, κάθε πανεπιστήμιο, ΤΕΙ και σχολείο σε κάστρο των εργαζομένων, σε άπαρτο κάστρο, όλη η Ελλάδα να γίνει μια χαλυβουργία, ώστε να μη ψηφιστεί η συμφωνία, να ανατραπεί η κυβέρνηση, να ξετυλιχθεί το κουβάρι προς τα εμπρός.
Να παραμερίσει τους προδότες, συμβιβασμένους και εξαγορασμένους συνδικαλιστές, τους φοβισμένους να τα βάλουν με την καπιταλιστική εργοδοσία, από τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους συλλόγους, παντού, από τα κάτω προς τα επάνω να ανατρέψουν τον αρνητικό συσχετισμό δύναμης.
Τέλος στην ανοχή απέναντι στην ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, και τις περισσότερες ομοσπονδίες, στα όργανα των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών, πρέπει να αλλάξουν άρδην οι συσχετισμοί ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες χρόνια τώρα καθησύχαζαν τους εργαζόμενους, υπέγραψαν αντεργατικές συμφωνίες, και όταν οι εργαζόμενοι αγανακτούσαν έκαναν απεργίες από την τηλεόραση, για να διατηρήσουν τον συσχετισμό και να μη ανατραπούν.

Η συζήτηση με τους δημοσιογράφους

Έχουμε μια ακόμα απεργία απ’ τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, συμμετέχει βεβαίως και το ΠΑΜΕ, αλλά ο κόσμος αναρωτιέται αν φτάνουν οι απεργίες για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα μέτρα;
«Εάν η απεργία χρησιμοποιείται για να μετατραπεί σε πλυντήριο κάποιων συνδικαλιστικών ηγεσιών βεβαίως δεν φτάνει. Αλλά ακριβώς στις απεργίες αυτές πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια της η εργατική τάξη, οι εργάτες του κάθε κλάδου, εμείς λέμε όλη η Ελλάδα να γίνει μια Χαλυβουργία και το εννοούμε αυτό το πράγμα, δεν εμποδίζει τους εργάτες ενός εργοστασίου, ενός κλάδου να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Και εν πάση περιπτώσει εμείς δεν μιλάμε για μια απεργία μέχρι την Κυριακή. ‘Η αν θέλετε για μια κινητοποίηση μέχρι τις εκλογές. Εμείς λέμε κάθε μέρα ότι το κίνημα πρέπει να ανασυντάσσεται και αν θέλετε η εμπροσθοφυλακή σήμερα είναι το εργατικό κίνημα και ταυτόχρονα οι σύμμαχοι αυτού του κινήματος, αυτοί που έχουν φτωχομάγαζα και κατατάσσουν τους εαυτούς τους στους επιχειρηματίες, οι φτωχοί αγρότες, οι νέοι άνθρωποι που βρίσκονται στα θρανία, στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ ή στην επαγγελματική εκπαίδευση. Βεβαίως. Υπάρχει πλειοψηφία σήμερα. Αυτοί οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον λαό είναι μειοψηφία. Αυτό είναι καθαρό. Και είναι μειοψηφία σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει λοιπόν αυτή η μειοψηφία να ανατραπεί. Γιατί έχει στα χέρια της την εξουσία. Αυτή είναι η θέση μας. Μια απεργία από μόνη της δεν κάνει και τίποτα, αλλά στο όνομα του ότι αυτή η απεργία δεν μπορεί να δώσει τα πάντα, τότε χάνεται η δυνατότητα της οργανωμένης μαχητικής αντεπίθεσης με όρους ρήξης και ανατροπής. Δεν ξεπλένει πάντως την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ ούτε ο Νιαγάρας. Επειδή κάνουν απεργίες». 

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό, ειδικά τις τελευταίες μέρες, για τη στάση που θα κρατήσουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, όσον αφορά τη στάση τους εντός βουλής; Ποια είναι η εκτίμησή σας;

«Εμείς καλούμε, εφόσον φτάσει αυτό το εξάμβλωμα στη βουλή, που θα φτάσει, να καταψηφιστεί. Αλλά την ίδια ώρα βλέπουμε το εξής πράγμα: Βγαίνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και συγκεντρώνουν υπογραφές για να μην γίνουν εκλογές, για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα. Και την ίδια ώρα, λένε, θα ζητήσουν μέτρα για τους φτωχούς. Με κουβέρτες και με ένα πακέτο φρυγανιές δεν εξαγοράζεται ο λαός. 
Δεύτερο, ζητάνε λέει να μπει η πειθαρχία. Έτσι λέτε εσείς οι δημοσιογράφοι, ας πούμε ότι όλα όσα έχουμε ακούσει στα δελτία ειδήσεων δεν λένε ψέματα και δεν έχω λόγο να πω ότι το συγκεκριμένο είναι ψέμα. Θέλουνε, λέει, κομματική πειθαρχία για να δικαιολογηθούν στους ψηφοφόρους. Οι βουλευτές της ΝΔ λένε το εξής: Τι θα κάνω εγώ αν ο βουλευτής της ίδιας περιφέρειας καταψηφίσει, εγώ μπορώ να το ψηφίσω; Είναι οι ψήφοι. Και δεν είναι μόνο οι ατομικοί ψήφοι, γιατί ακριβώς από τη μια μεριά τρομοκρατούν το λαό και από την άλλη πάνε να τον ξεγελάσουν.
Λοιπόν τέλειωσε. Ευθύνη έχουν οι πάντες. Και να σας πω, όποιος θέλει να αντισταθεί λεβέντικα φεύγει από το κόμμα και προσχωρεί στο εργατικό, στο λαϊκό κίνημα. Αυτό είναι. Όχι και έτσι και αλλιώς και αλλιώτικα. Και εν πάση περιπτώσει και μόνο αυτό το κακοπαιγμένο θέατρο που παίξανε και μόνο οι τσακωμοί που κάνουν ποιος έσωσε. Ποιος έσωσε; Οι συντάξεις σώθηκαν; Τα επικουρικά σώθηκαν; Τίποτα δεν σώθηκε. Κοροϊδία. Και βγαίνουν με λυπημένο ύφος ότι κάνουν παρτιζάνικο στο Μαξίμου. Τα παρτζάνικα δεν γίνονται στο Μαξίμου. Από τη στιγμή που πας έχεις τελειώσει. Ούτε τα παρτιζάνικα γίνονται τώρα με τις φωνές μέσα στη βουλή. 
Το παρτιζάνικο είναι στον τόπο δουλειάς, στον κλάδο απέναντι στον εργοδότη. Όχι με τα φλας». 

ΑΘΗΝΑ 9/2/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
---------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τη συμφωνία του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνησή του δρομολογούνται δραματικές εξελίξεις σε βάρος του λαού. 
Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί υποχρέωσή της να απευθυνθεί σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, που έχουν έμπρακτα αντισταθεί στην πολιτική των μνημονίων, προκειμένου να συντονίσουμε τη δράση μας για να αποτρέψουμε την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης και το πακέτο των μέτρων που την συνοδεύουν.
Είναι πια επιτακτική ανάγκη για όλους μας να ανταποκριθούμε στο αίτημα της νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας που έχει διαμορφωθεί εναντίον της ασκούμενης πολιτικής και της κυβέρνησης. Χρειάζεται από κοινού να ενθαρρύνουμε και να στηρίξουμε τους μαζικούς αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας μας. Κινητοποιήσεις που θα μπορέσουν να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική και την κυβέρνηση των ενόχων, ώστε να υπάρξει η μόνη δημοκρατική διέξοδος, οι εκλογές, για να αναδιαμορφωθεί ριζικά ο πολιτικός συσχετισμός σε προοδευτική κατεύθυνση.
Η αντίσταση, η αλληλεγγύη και η διαμόρφωση της ελπίδας για την προοδευτική διέξοδο από την κρίση πρέπει να είναι η δικιά μας απάντηση στη χώρα μας και προς όλους τους δοκιμαζόμενους λαούς της Ευρώπης. Απάντηση που θα αντιστοιχεί στη σημασία των ιστορικών εξελίξεων που βιώνουμε και των κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων του λαού μας που απειλούνται με συρρίκνωση προς όφελος των δυνάμεων του κεφαλαίου και όσων δημιούργησαν την κρίση.

9/2/2012
TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

09/02/2012
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
Το εξαρτημένο, ανυπόληπτο και υπό κατάρρευση πολιτικό κατεστημένο και ο μοιραίος Πρωθυπουργός που επέλεξαν παρέδωσε χθες τη χώρα όμηρο και υπόδουλη στους δανειστές της για πολλές δεκαετίες.
Επανέφεραν το Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο για να διαχειριστεί τη χρεοκοπία που προσυπέγραψαν.
Υποθήκευσαν την Ελλάδα στο αγγλικό δίκαιο.
Καταδίκασαν τη ζωή, τη δική μας και των παιδιών μας, στη μόνιμη φτώχεια.
Πρόκειται για μια χρεοκοπημένη πολιτική ηγεσία που δεν έχει το σθένος και την εντιμότητα να κοιτάξει στα μάτια τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
Είναι όλοι τους υπόλογοι στην Ιστορία του τόπου και τον ελληνικό λαό.
Η παρωδία διαπραγμάτευσης της τελευταίας στιγμής απλώς επικύρωσε με μελοδραματικό ντεκόρ την καταρράκωση της εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας, τον ευτελισμό της δημοκρατίας, τη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα του Τρίτου κόσμου.
Μια ηγεσία πολιτικών νάνων υπογράφει την υποδούλωση της χώρας στις τράπεζες, στον άγριο καπιταλισμό και στον οικονομικό σωβινισμό της κας Μέρκελ.
Και ταυτόχρονα ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, υποκύπτοντας στα εκβιαστικά διλήμματα που η ίδια δημιούργησε.
Αυτό το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού, αυτό το έγκλημα σε βάρος του τόπου δεν πρέπει να αφήσουμε να ολοκληρωθεί.
Το πακέτο της χρεοκοπίας δεν θα περάσει.
Τώρα είναι η ώρα του λαού. Τώρα είναι η ώρα της πατριωτικής και δημοκρατικής ενότητας όλων.
Είναι η ώρα να πάρει ο λαός στα χέρια του το θέμα της κοινωνικής συνοχής και της δημοκρατίας.
Καλούμε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, σε μια πλατιά λαϊκή ενότητα αντίστασης.
Καλούμε τους πραγματικούς διανοούμενους, τον πνευματικό και επιστημονικό κόσμο της χώρας, να μπουν  μπροστά σε αυτό τον αγώνα.
Σε έναν κοινωνικό ανένδοτο, με στόχο την παραίτηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, την καταψήφιση της δανειακής σύμβασης και την άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, που αποτελεί προϋπόθεση για τη σωτηρία της χώρας.
Ας μην αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει η χώρα των ανέργων, των εξαθλιωμένων, της κοινωνικής ερήμωσης.
Ας μην επιτρέψουμε η νέα γενιά και το πιο παραγωγικό κομμάτι αυτού του τόπου να φύγει στο εξωτερικό.
Να φύγει η κυβέρνηση, η τρόικα και τα τρία κόμματα που  στηρίζουν αυτό το διασυρμό.
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου