Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2012

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Κανείς δεν σας δίνει το δικαίωμα να υπογράψετε εν ονόματι όλων των Ελλήνων».Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, σχετική με την ενίσχυση των τραπεζών, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε:

«Είναι δυσάρεστη αυτή η πολιτική, αλλά η μη εφαρμογή της θα είναι πολύ πιο δυσάρεστη», είπε και απευθυνόμενος προς τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Υπάρχει άλλο σχέδιο, υπάρχει άλλη πρόταση; Ο κ. Τσίπρας προτείνει να μην πληρώσουμε τοκοχρεολύσια και να κάνουμε παύση πληρωμών για τρία χρόνια, αλλά πείτε πώς θα εξελιχθεί αυτό το σενάριο, τι θα σημάνει αυτό για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, τις επιχειρήσεις, για τους ανέργους, για τους εργαζόμενους. Πείτε ότι προτείνετε να βγούμε από το ευρώ (...) Όποιος νομίζει ότι παίζει δημαγωγικά με διάφορες φούσκες πρέπει να πει στο λαό ότι τον εκθέτει σε θανάσιμο κίνδυνο με τεράστιες φούσκες (....) Δημαγωγείτε και ανευθυνολογείτε», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σε οξείς τόνους ήταν και η απάντηση του κ. Τσίπρα: «Αφήστε εμένα να σας πω ποιες είναι οι προτάσεις μας. Μην παρουσιάζετε την καρικατούρα των προτάσεών μας. Εσείς μας οδηγήσατε και στην έξοδο από το ευρώ και σε στάση πληρωμών».

«Τώρα», συνέχισε ο κ. Τσίπρας «μας λέτε ότι έχουν αναπτυξιακή προοπτική τα υφεσιακά μέτρα που παίρνετε τόσο καιρό. Μας λέτε ότι θα μας σώσετε, αλλά γιατί δεν λέτε ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει από τον Απρίλιο του 2010 και η αναγγελία χρεοκοπίας και εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας έγινε στο Καστελόριζο».

«Χρεοκοπία είναι να διαλύονται τα Ταμεία, και να μην έχουν φάρμακα τα νοσοκομεία, βιβλία τα σχολεία και να πηγαίνουν πεινασμένοι οι μαθητές, να έχουμε γεμίσει με πάνω από 1 εκατ ανέργους και πολλούς περισσότερους φτωχούς. Για ποια διαπραγμάτευση μιλάτε; Πότε διαπραγματευτήκατε, διερωτήθηκε. Πείτε έστω κάτι που σας ζήτησαν και δεν το δεχθήκατε έστω μία επιτυχία σε αυτή την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Τραγωδία το νέο δάνειο
Χαρακτήρισε τραγωδία για το λαό να πάρει τα χρήματα του νέου δανείου γιατί, όπως είπε, τίποτα δεν πρόκειται να διοχετευθεί στην πραγματική οικονομία και το 90% θα πάει για τόκους και χρεολύσια και για τις τράπεζες

«Καιρός να πείτε και κανένα όχι», είπε ακόμη πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο τόνισε: «Κανείς δεν σας δίνει το δικαίωμα να υπογράψετε εν ονόματι όλων των Ελλήνων».

«Στο όνομά μας διακόψτε αυτή τη διαπραγμάτευση - παρωδία και πάμε αμέσως σε εκλογές. Αν δεν μπορείτε εσεις να προστατέψετε το εθνικό συμφέρον αφήστε το λαό να το περιφρουρήσει, έχουμε κόκκινες γραμμές και θα τις βάλει ο ελληνικός λαός, κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου