Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Θα μείνουν στην πύλη για όσο χρειαστεί με αλληλεγγύη ταξική


Ο πρόεδρος του σωματείου ενημερώνει τους εργάτες μετά τη συνάντηση

Οπλισμένοι με μια πρωτόγνωρη και ολόπλευρη αλληλεγγύη και συμπαράσταση από σωματεία, συλλόγους, φορείς, μαθητές, φοιτητές, απλούς ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων από όλη τη χώρα, οι εργαζόμενοι της«Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο συνεχίζουν για 20ή συνεχόμενη μέρα σήμερα την απεργία, η οποία έχει μετατραπεί πλέον σε αγώνα όλης της εργατικής τάξης. Γι' αυτό και με πρωτοβουλία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και άλλων μαζικών φορέων, Λαϊκών Επιτροπών κ.λπ. συζητιέται σε ολόκληρη τη χώρα ο παλικαρίσιος αγώνας των χαλυβουργών και τα πολύτιμα διδάγματά του: Η δύναμη της ταξικής ενότητας και αλληλεγγύης, η ανάγκη η εργατική τάξη να αντιπαλέψει ενωμένη σα γροθιά την αδίστακτη επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας.
Ούτε και η χθεσινή αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας στη νέα τριμερή συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας κατάφερε να κάμψει τη διάθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα. Ακόμα πιο αποφασιστικά, με μεγαλύτερο πείσμα, με τη δύναμη και το συντονισμό που έχει ξεκινήσει με σωματεία, εργαζόμενους, φορείς, μαθητές, λαϊκά στρώματα, έκαναν ξεκάθαρο στη μαζική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι συνεχίζουν γιατί πλέον ο αγώνας τους δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αφορά τους πάντες. Δεν επιστρέφουν στο εργοστάσιο, αν δεν ανακληθούν οι 34 απολύσεις, δε δέχονται να υπογράψουν 5ωρο ή εκ περιτροπής εργασία που σημαίνει τσάκισμα της συλλογικής σύμβασης και εξαθλίωσης. Γιατί είναι πλέον σίγουρο, όπως ανοιχτά λένε, ότι μετά από αυτούς σειρά θα πάρουν και όλα τα υπόλοιπα τμήματα της εργατικής τάξης.
«Τους είπαμε ξεκάθαρα, δε διαπραγματευόμαστε ούτε τις απολύσεις, ούτε το 8ωρο. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με την αλληλεγγύη που μας δίνουν κάθε μέρα εργαζόμενοι, αγρότες, φοιτητές, απλός κόσμος από όλη τη χώρα», τόνισε, μιλώντας στους συγκεντρωμένους μετά τη συνάντηση, ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του εργοστασιακού σωματείου για να πάρει την απάντηση από τους ίδιους: «Δέκα εννέα ημέρες απεργία, Χριστούγεννα θα κάνουμε στη Χαλυβουργία». Παίρνοντας το λόγο, οΘοδωρής Κούτρας από τηΓραμματεία Μετάλλου Αττικής του ΠΑΜΕεπισήμανε: «Για άλλη μια φορά, αποκαλύφτηκε ότι ο συγκεκριμένος βιομήχανος λειτουργεί σαν προπομπός για όλους τους βιομηχάνους. Αποκαλύπτεται ότι πολλοί εργοδότες έχουν στα συρτάρια τους αυτά τα μέτρα και σας θεωρούσαν εύκολους και ότι θα υπογράψετε γρήγορα όπως και στο Βόλο. Λογάριασαν, όμως, χωρίς να παίρνουν υπόψη τη δύναμη της αλληλεγγύης που θα αντέξει για πολύ καιρό. Η υπόθεση θα περάσει πλέον στα χέρια των πρωτοβάθμιων σωματείων που θα στηρίξουν ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα σας. Είμαστε σίγουροι ότι στο τέλος νικητές θα βγουν οι εργαζόμενοι της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" και όλης της εργατικής τάξης».

Φτάνουν στις πύλες από διάφορες περιοχές της χώρας
Αυτή η αλληλεγγύη φάνηκε και χτες κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης με την παρουσία στο πλευρό των απεργών πολλών εκπροσώπων σωματείων και φορέων, όπως χαρακτηριστικά ΑμΕΑ - μέλη της ΣΕΑΑΝ που βρέθηκαν μαζί τους με πανό, την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αθήνας κ.ά. αλλά και την ανακοίνωση έμπρακτης στήριξης, η οποία όλοι δίνουν υπόσχεση ότι θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί. Ενδεικτικά μόνον αναφέρουμε: Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμού» προσφέρει 500 ευρώ και μετά από παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων η ΕΙΝΑΠ 500 ευρώ. Το Σωματείο εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ 500 ευρώ. Το Σωματείο Συνταξιούχων Δημοσίου 300 ευρώ, τα σωματεία που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Οργανισμών και Φορέων του Δημοσίου, το Σωματείο των ΕΛΠΕ, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών 315 ευρώ, η Ομοσπονδία Λογιστών 277 ευρώ, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ ΕΥΔΑΠ 150 ευρώ, από το Σωματείο των Ναυπηγείων Ελευσίνας 300 ευρώ. Η Ενωση Συλλόγων Γονέων Περάματος, η οποία προσφέρει 150 ευρώ.

Τα ψηφίσματα συμπαράστασης φτάνουν κατά δεκάδες. Η έκφραση αλληλεγγύης δε σταματάει μόνο στην Αττική, όπως ανακοινώθηκε χτες από τα μεγάφωνα εργαζόμενοι από το Δήμο Λάρισας θα μεταφέρουν σήμερα ένα φορτηγό με γάλατα, από Σάμο, Σύρο, Μυτιλήνη, Μαγνησία, από υπαλλήλους υπουργείων στέλνεται έμπρακτη στήριξη. Τη συμπαράσταση στους απεργούς εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» εκφράζουν τα ταξικά Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Αρτας, Θεσπρωτίας και Λευκάδας - Βόνιτσας, καθώς και οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, Αρτας, η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ στα Γιάννενα, το ΜΑΣ μαζί με δεκάδες άλλα κλαδικά συνδικάτα και φορείς από την περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Αντιπροσωπεία τους θα επισκεφθεί σήμερα τους απεργούς εργάτες στο χώρο με λεωφορείο που θα αναχωρήσει από το Αγρίνιο στις 11 το πρωί.
αναδημοσίευση απο τον Ριζοσπάστη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου