Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Μια ακόμα πτυχή στην απεργία στα ΕΛΠΕ


Στην συνέντευξη τύπου ειπώθηκε και μια μεγάλη αλήθεια που πέρασε βέβαια απαρατήρητη από τα ΜΜΕ, για μια ακόμα μάστιγα "πληγή" που κατατρώει την σάρκα της εταιρείας  χρόνια τώρα. Τον θεσμό του "ψυγείου"!!

Κάθε φορά λοιπόν που εναλλάσσεται στη κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλάζει και η  ηγετική ομάδα της εταιρείας μέχρι το επίπεδο εκείνο που θα τις επιτρέπει να ασκεί ολοκληρωτικό έλεγχο στις αποφάσεις της.

Έτσι η προηγούμενη ηγετική ομάδα που δεν είναι διορισμένη, αλλά έχει υπαλληλική σχέση με την εταιρεία, και δεν έχει δείξει σημάδια "υποταγής" στη νέα κυβερνητική πλειοψηφία για να την "υπηρετήσει", μπαίνει αυτοδίκαια στο "ψυγείο".

Δηλαδή τους παραχωρείται ένα γραφείο και μια καρέκλα για να "κάτσουν" χωρίς σχεδόν κανένα αντικείμενο εργασίας,παίρνοντας βέβαια τους παχυλούς μισθούς τους, μέχρι να ξαναγίνουν εκλογές να ξανάρθει η "δικιά" τους κυβέρνηση και να το ξαναπαίξουν "διοίκηση".

Μια σειρά από τετοια στελέχη έχει στις ηγετικές της θέσεις και σήμερα η εταιρεία τα οποία όπως καταλαβαίνεται εντελώς "αξιοκρατικά" με βάση τα "προσόντα" τους και μόνο, διαχρονικά αποτελούν το δικομματικό στελεχιακό δυναμικό της.
Αυτά τα στελέχη λοιπόν σήμερα τα τόσο "παραγωγικά", απαιτούν περικοπές στους μισθούς αυτών που πραγματικά εργάζονται και παράγουν έργο και κέρδη στην εταιρεία!!

Εμείς συμφωνούμε ότι σε μια τετοια περίοδο δύσκολης οικονομικής συγκυρίας θα πρέπει η εταιρεία να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση των πόρων της, γι αυτό θα την συμβουλεύαμε να ξεκινήσει από την κεφαλή.

Εκεί έχει περιθώρια μεγάλα για  οικονομία, με την αναδιάρθρωση των δεκάδων διευθύνσεων που δεν προσφέρουν τίποτα, και την αξιοποίηση όλου του δυναμικού της σύμφωνα με τις ικανότητες του.
Επίσης θα πρέπει να κάνει τις απαραίτητες προσλήψεις ,ώστε να μην αναγκάζονται να δουλεύουν  δωδεκάωρα οι εργαζόμενοι στη βάρδια για να καλύψουν τα κενά,και να υποδεικνύονται μάλιστα σαν υπερβολικά αμειβόμενοι!!

Σε μια τέτοιου είδους κατεύθυνση πιστεύω πως οι εργαζόμενοι μπορούν να σταθούν αρωγοί και να βοηθήσουν με τις προτάσεις τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου