Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Ζητείται διέξοδος και ελπίδα!!Άλλη μια  24ωρη γενική απεργία εξελίσσεται, με την απεργιακή συγκέντρωση και πορεία να έχουν τελειώσει. Σήμερα έγινε πάλι μια μεγάλη συγκέντρωση και πορεία, όχι βέβαια στα επίπεδα της προηγούμενης, και η εντύπωση μου είναι πως πλέον η κούραση και απογοήτευση είναι φανερά αποτυπωμένη στα πρόσωπα όλων.

Δυο χρόνια βαθειά ύφεση, ανεργία, περικοπές κάθε είδους, ενάμιση χρόνο με την "τρόικα" να διαφεντεύει και την παραμικρή λεπτομέρεια άσκησης πολιτικής, με την ιδεολογική τρομοκρατία και τους μονόδρομους που προσπαθούν να επιβάλουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, με την θυσία των "θυσιών" στον φαύλο κύκλο της αναποτελεσματικότητας,  χωρίς  κανένα "φως" καμιά ελπίδα ότι τα "πράγματα" θα πάνε καλύτερα.

Απο την αλλη, το απογοητευτικο πολιτικο σκηνικο, με τα δυο κομματα εξουσιας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,τα οποια ευθυνονται για την πορεια της χωρας στην χρεοκοπια, να παρουσιαζονται σαν η "μοναδικη" πολιτικη λυση απο αυτη την κριση, δημιουργουν αισθηματα ασφυξιας και αδιεξόδου, ενώ τα κόμματα της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς "περί άλλων τυρβάζουν",αρνούμενα (με διαφορετικό βαθμό ευθύνης το κάθε ένα) την υποχρέωση τους να δώσουν λύση και διέξοδο ΣΗΜΕΡΑ στο λαό που υποτίθεται πως θέλουν να εκπροσωπήσουν.

Είναι φανερό, πως ο κόσμος που πλήττεται από αυτή την κρίση, δεν βλέπει μια αξιόπιστη, ορατή, άμεση πολιτική λύση, πέρα από την ανακύκλωση των ίδιων φθαρμένων πολιτικών και τους ίδιους διεφθαρμένους πολιτικούς να πρωταγωνιστούν.
Είναι φανερό πλέον πως ο κόσμος "ψάχνεται" και ψάχνει τον ηγέτη, φορέα, κόμμα, μέτωπο, κίνημα, που θα του εμπνεύσει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία,που θα του αναπτερώσει την ελπίδα και το κουράγιο να συνεχίσει....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου